Wsport

Wsport is een multisport programma voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Wsport wordt gestimuleerd door LIVO (volleybal), KV Wesstar (korfbal), Westa (tafeltennis) in samenwerking met Sports Planet en Stichting Kulturhus Westervoort.

Met Wsport willen de sportverenigingen bereiken dat kinderen door het sportplezier beter worden in sporten en bewegen. En stimuleren dat ze na hun jeugd met plezier blijven sporten.

KV Wesstar werkt samen met Wsport en onderstreept daarmee het belang voor kinderen om veel te bewegen, een goede motorische ontwikkeling te stimuleren en plezier in sporten te ervaren. 

Bij zowel Wesstar, als Wsport staan sportplezier en de motorische ontwikkeling van de kinderen centraal. Bij Wesstar ligt het accent meer op korfbal, bij Wsport meer op lopen, klimmen, klauteren, balanceren, gooien, vangen, mikken, al deze sport- en beweegvormen komen aan bod. Kinderen die willen gaan sporten, maar nog niet weten welke sport het beste bij haar of hem past, maken zo spelenderwijs kennis met verschillende sporten. 

Meedoen met Wsport kan op verschillende manieren. Direct door aanmelding bij Wsport. maar het kan ook via de KV Wesstar, al dan niet in combinatie met korfbaltrainingen. Voor kinderen vanaf de leeftijd 6 en 7 jaar, die lid zijn van Wesstar, kan het bewegen bij Wsport een extra sportmoment zijn, bijvoorbeeld om te werken aan het verbeteren van de motoriek. Voor kinderen van de leeftijd 4 en 5 jaar kan ook via Wesstar gekozen worden voor een wekelijkse Wsport-sessie.

Geïnteresseerd?

Dit filmpje geeft een beeld van een Wsport-sessie.

Wanneer

Woensdag, 16.00 – 17.15 uur

Waar

Sports Planet (Emmerik 5, 6931 HC Westervoort)

Kosten

  • Maximaal € 40,- / jaar, naast de jeugdcontributie. Voor jeugdleden van Wesstar die naast de training ook aan Wsport willen deelnemen. De kosten zijn mede afhankelijk van het aantal deelnemers vanuit Wesstar.
  • € 140,-/jaar. Voor kinderen die alleen deel willen nemen aan Wsport en (nog) niet meedoen met de korfbaltrainingen.

Contactpersoon

Rob Lambermont, voorzitter (06-11498317)