Algemene informatie

 klik Privacy beleid versie 20-11-2018 om ons privacy beleid te bekijken.

_______________________________________________________________________

De geschiedenis
Korfbalvereniging Wesstar werd in 1986 opgericht door een kleine groep enthousiaste korfballers. Jarenlang moesten wij onze wedstrijden op verschillende locaties spelen, maar in 1996 kregen we eindelijk de beschikking over een eigen veld en clubhuis. Een aantal jaar geleden werden de velden uitgebreid en sindsdien kunnen we meerdere wedstrijden- tegelijk spelen, waaronder op het nieuwe hoofdveld. Met bijbehorende verlichting is het uiteraard ook mogelijk om tijdens de avonden te trainen of wedstrijden te spelen.

 


Trainingen
Een groot voordeel van het korfbalspel is het samenspelen. Kinderen leren rekening te houden met elkaar. Verder is het feit dat korfbal een gemengde sport is, dus voor jongens en meisjes, een zeer goede zaak.

Elk team heeft één of meerdere trainers/trainsters. Dat zijn vaak spelers en speelsters uit de hogere teams. Deze zijn vaak ook de leider of coach van het team. Zo heeft ieder team minimaal één leider. Dit vinden wij erg belangrijk.

 


Competitie
In het voor- en najaar spelen we onze thuiswedstrijden op de velden aan de Achterse Weide 1 in Westervoort. Daar staat ook het clubhuis van Wesstar “De Sterrenweide”. Tijdens dit veldseizoen is de kantine één uur voor de wedstrijd geopend.

In de winter spelen we in de sporthal “Sports Planet De Pals” aan de Emmerik 5 in Westervoort.

Bij Wesstar spelen alle teams mee met het KNKV wedstrijd. De gezelligheid staat hoog in het vaandel. Overigens wil dat niet zeggen dat die teams er met de pet naar gooien, integendeel.

Aan de ouders wordt gevraagd om af en toe te rijden. Vanzelfsprekend hopen we ook dat de ouders, vooral bij thuiswedstrijden, bij hun kind komen kijken. Dat is vaak een goede stimulans voor zowel het kind als voor de ouders.

 


Spelregels
Dankzij duidelijke spelregels verloopt een korfbalwedstrijd sportiever en dus leuker. Op de website van KorfbalMasterz worden de belangrijkste spelsituaties en spelregels op een simpele manier uitgelegd. Zo kun jij je spelregelkennis vergroten. Je zult merken: hoe beter je de regels kent, hoe meer plezier je beleeft aan korfballen! Ken jij alle spelregels? Test hier je kennis.

 


Activiteiten
Actief is de vereniging nog steeds. Van stilzitten houden we niet. Daarom organiseren we van alles voor onze leden, maar ook voor niet-leden. Schaatsdag, schoolkorfbaltoerrnooien, ouder- kind korfbal, halloweenfeest of een korfbalkamp. Korfballen is op zich al leuk, maar dit maakt het allemaal nog gezelliger.

Voor de kaartliefhebbers binnen en buiten de club werd tien keer per jaar een kaartavond georganiseerd. We hopen dit weer op te kunnen pakken als er weer genoeg belangstelling voor is.

 


Club van 50
Individuen en bedrijven die Wesstar een warm hart toedragen kunnen dat onderstrepen door een jaarlijkse bijdrage van 50 Euro. Desgewenst wordt uw naam vermeld op het bord ‘Club van 50′ van Wesstar.

 


Vrijwilligers
Wesstar is een korfbalvereniging van en voor leden. Samen zetten we ons in voor de korfbalsport en voor een gezellig verenigingsleven. Een vereniging draait op haar vrijwilligers en daarom is het van groot belang dat (ouders van) leden zich voor Wesstar inzetten.

Er zijn al veel (ouders van) leden die vol enthousiasme één of meerdere vrijwilligerstaken uitvoeren. Zij weten als geen ander dat vrijwilligerswerk voor onze vereniging heel belangrijk is, maar ook veel plezier, sociale contacten en nieuwe vaardigheden oplevert. Wesstar is een ambitieuze korfbalvereniging en samen bouwen we aan de toekomst van Wesstar. Daarom is er altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Bovendien maken vele handen licht werk!

In één van de commissies hebben we vooral behoefte aan versterking van de TC (technische commissie) en van de kantinecommissie. Ook de activiteitencommisie kan extra handjes wel gebruiken. Staat er iets voor je tussen? Of wil je je op een andere manier vrijwillig voor Wesstar inzetten? Neem dan contact op met Rob Lambermont.

 


Nieuwsbrief
Sinds enkele jaren verstuurt Wesstar een digitale nieuwsbrief naar al haar leden en belangstellenden. Ook is het mogelijk om via deze website de nieuwsbrief te lezen. Deze nieuwsbrief vervangt het traditionele clubblad en bevat doorgaans informatie, ingezonden teksten van de verschillende commissies, teamindelingen en andere huishoudelijke inhoud.

Copy voor de nieuwsbrief kan tot enkele dagen voor verzending worden opgestuurd naar de redactie.

 


Website

De website blijft het belangrijkste middel om al onze leden en bezoekers te informeren over actuele zaken.
Volg hier het actuele nieuws.

 


Facebook

Wesstar heeft al een tijdje een eigen pagina op Facebook! Op deze manier kunnen we de informatie over onze leuke sportvereniging nog beter onder de aandacht brengen en met andere mensen delen. De leden kunnen ook een eigen Wesstar Facebook pagina bezoeken. Koppel je eigen Facebook account snel aan die van sportvereniging Wesstar, waardoor we een nog groter bereik hebben.

Klik hier voor KV Wesstar Algemene Facebookpagina
Klik hier voor KV Wesstar Leden Facebookpagina

 


Kom meedoen
We hopen je het een en ander duidelijk gemaakt te hebben over onze vereniging. Je bent van harte welkom om binnen te lopen en kennis te maken met onze gezellige vereniging! Wil je een keer komen kijken bij één van de trainingen? Kijk dan voor een actueel overzicht van de trainingstijden. Of kom gewoon eens langs de lijn. Om de sfeer te proeven. Kijk hier voor een overzicht van de competitiewedstrijden.

Wesstar is altijd op zoek naar leden! Word lid!

https://www.facebook.com/KVWesstar/