Algemene informatie

Wesstar is een gezellige korfbalvereniging in Westervoort. Ons veld bevindt zich aan de Achterse Weide 1, hier trainen we in het voorjaar, zomer en najaar. In de winter trainen we binnen, hiervoor wijken we uit naar zowel de sporthal in Kulturhus De Nieuwhof als SportsPlanet.


De geschiedenis
Korfbalvereniging Wesstar werd in 1986 opgericht door een kleine groep enthousiaste korfballers. Jarenlang speelden wij onze wedstrijden op verschillende locaties, maar in 1996 kregen we eindelijk de beschikking over een eigen veld en clubhuis. Later werden de velden uitgebreid en sindsdien kunnen we meerdere wedstrijden tegelijk spelen, waaronder op het nieuwe hoofdveld. Met bijbehorende verlichting is het uiteraard ook mogelijk om tijdens de avonden te trainen of wedstrijden te spelen.


Trainingen
Een groot voordeel van het korfbalspel is het samenspelen. Kinderen leren rekening te houden met elkaar. Verder is het bijzonder en heel gezellig dat korfbal een gemengde sport is. Jongens en meisjes spelen samen in één team.

Elk team heeft één of meerdere trainers/trainsters. Dat zijn vaak spelers en speelsters uit de hogere teams. Deze zijn vaak ook de leider of coach van het team. Zo heeft ieder team minimaal één leider. Dit vinden wij erg belangrijk.


Competitie
In het voor- en najaar spelen we onze thuiswedstrijden op de velden aan de Achterse Weide 1 in Westervoort. Daar staat ook het clubhuis van Wesstar “De Sterrenweide”. Tijdens de wedstrijden in het veldseizoen is de kantine geopend.

In de winter spelen we wedstrijden in de sporthal “Sports Planet De Pals” aan de Emmerik 5 in Westervoort.

Bij Wesstar spelen alle teams competitie. De gezelligheid staat hoog in het vaandel. Overigens wil dat niet zeggen dat die teams er met de pet naar gooien, integendeel.

Aan de ouders wordt gevraagd om af en toe te rijden. Vanzelfsprekend hopen we ook dat de ouders, vooral bij thuiswedstrijden, bij hun kind komen kijken. Dat is vaak een goede stimulans voor zowel het kind als voor de ouders.


Spelregels
Dankzij duidelijke spelregels verloopt een korfbalwedstrijd sportiever en dus leuker. Op de website van KorfbalMasterz worden de belangrijkste spelsituaties en spelregels op een simpele manier uitgelegd. Zo kun jij je spelregelkennis vergroten. Je zult merken: hoe beter je de regels kent, hoe meer plezier je beleeft aan korfballen! Ken jij alle spelregels? Test hier je kennis.


Activiteiten
Wesstar is een actieve vereniging, van stilzitten houden we niet. Daarom organiseert de Activiteitencommissie van alles voor onze leden, maar ook voor niet-leden. Zo is er jaarlijks een schaatsdag, schoolkorfbaltoerrnooi, ouder-kind korfbal, halloweenfeest en een korfbalkamp. Korfballen is op zich al leuk, maar dit maakt het allemaal nog gezelliger.


Vrijwilligers
Wesstar is een korfbalvereniging van en voor leden. Samen zetten we ons in voor de korfbalsport en voor een gezellig verenigingsleven. Een vereniging draait op haar vrijwilligers en daarom is het van groot belang dat (ouders van) leden zich voor Wesstar inzetten.

Er zijn al veel (ouders van) leden die vol enthousiasme één of meerdere vrijwilligerstaken uitvoeren. Zij weten als geen ander dat vrijwilligerswerk voor onze vereniging heel belangrijk is, maar ook veel plezier, sociale contacten en nieuwe vaardigheden oplevert. Wesstar is een ambitieuze korfbalvereniging en samen bouwen we aan de toekomst van Wesstar. Daarom is er altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Vele handen maken licht werk!


Social media

Wesstar heeft naast een nieuwsbrief ook Facebook en Instagram! Op deze manier kunnen we de informatie over onze leuke sportvereniging nog beter onder de aandacht brengen en met andere mensen delen. Voor leden is er een besloten Facebookgroep, dus ben je lid van Wesstar of ben je ouder/ verzorger/ voogd van een lid, meld je dan aan bij de groep en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws! De aanmelding wordt door de beheerder zo snel mogelijk in behandeling genomen.

Klik hier voor KV Wesstar Algemene Facebookpagina
Klik hier voor KV Wesstar Leden Facebookgroep
Klik hier voor KV Wesstar Instagrampagina


Kom meedoen
Korfballen is erg leuk om te doen en Wesstar is een gezellige vereniging. Je bent dan ook van harte welkom om binnen te lopen en kennis te maken! Wil je een keer komen kijken bij één van de trainingen? We trainen op het veld op dinsdag- en donderdagavond vanaf 18.15 uur. Kijk anders op trainingstijden voor een actueel overzicht.

Wesstar is altijd op zoek naar leden! Word lid!


Omgangsregels